• Vlot Groningen

Veel mensen mogen niet meebeslissen over hun zorg


Negen van de tien mensen met een aandoening of beperking willen meepraten over verbeteringen van de zorg, maar slechts twee op de tien krijgen die mogelijkheid.

Dat blijkt volgens Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(In) en het Landelijk Platform GGz/MIND uit een meldactie in het kader van de aanstaande verkiezingen.

'Mensen denken graag mee over verbeteringen in de zorg en hulp, maar krijgen daar de kans niet voor. Het merendeel van de deelnemers geeft aan dat zij niet de passende zorg en hulp krijgen die zij nodig hebben.'

De meldactie ‘Verkiezingen 2017’ is een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(In) en het Landelijk Platform GGz/MIND. Vooral voor mensen met complexe zorgvragen en een psychische aandoening of verstandelijke beperking is de zorg onvoldoende passend, zeggen de initiatiefnemers van de meldactie.

>>> Lees meer bij WMO-Magazine.nl