top of page

Geestelijke en lichamelijke gezondheid

Onze diensten

Onze hulp bestaat uit praktische ondersteuning op bijvoorbeeld psychisch en lichamelijk gebied.

De hulpverlener gaat met Anneloes naar therapie.

 

Anneloes is in therapie voor haar depressie en haar angststoornissen. Het is alleen behoorlijk lastig om naar therapie te gaan als ze

’s nachts wakker heeft gelegen omdat ze bang is dat haar iets overkomt als ze naar buiten gaat.

Er wordt afgesproken dat haar hulpverlener de eerste keren meefietst naar therapie. De stap om daarna alleen te gaan wordt zo een stuk kleiner.

Saskia heeft een vaste begeleider om haar gedrag en keuzes mee te bespreken.

 

Door haar Borderline persoonlijk-heidsstoornis is het voor Saskia een uitdaging om stabiel door het leven te gaan. Ze kiest regelmatig voor de verkeerde mannen of ze komt terecht in situaties waarbij veel alcohol wordt gebruikt. Ze heeft wekelijks een vaste begeleider, zo lukt het haar soms zich los te maken van mensen die het niet goed met haar voor hebben.  Ze krijgt zelf meer de regie over haar leven.

Meneer de Groot loop er na een half jaar al wat opgewekter en verzorgder bij.

 

Er waren al wat zorgen bekend bij de gemeente en de huisarts over meneer de Groot van 73 jaar. Hij was eenzaam en in de war nadat zijn vrouw hem had verlaten. Na acht gesprekken met een praktijkondersteuner krijgt hij voor een half jaar een vaste begeleidster. Zij helpt hem er regelmatig aan te herinneren om schone kleding aan te trekken en hij is nu lid van de sjoelclub in het dorp.

Wil je weten of wij je kunnen helpen?

Mail ons met het formulier, dan nemen wij contact met je op.

 

Contactformulier

bottom of page