top of page

Opvoeding

Onze diensten

Onze hulp bestaat uit praktische ondersteuning bij bijvoorbeeld autisme, thuisbegeleiding, na de scheiding & opvoeding.

Roberto is autistisch en heeft geleerd beter te communiceren zoals uiten wat hem dwars zit.

 

Ook durft hij wat beter in groeps-verband op school te praten. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij 4 jaar oud was. Moeder ervaart de opvoeding van haar 2 kinderen, nu 10 en 12 jaar oud, als zwaar en heeft behoefte aan ondersteuning. Wekelijks komt de begeleidster het gezin ondersteunen. Zij werkt met Robert aan verschillende thema’s zoals: jezelf zijn, omgaan met boosheid, betekenis van woorden en rekening houden met anderen.

Mevrouw Bos (28 jaar) wordt na scheiding met kleine stapjes weer zekerder van zichzelf

 

Ze heeft drie jonge kinderen (1, 2 en 4 jaar), was oververmoeid en schreeuwde veel tegen de kinderen waardoor ze zich schuldig en 'waardeloos' voelde. Sinds kort komt er twee keer per week begeleiding vooral in de spitsuren. De begeleidster draait dan mee en wijst moeder op haar sterke kanten en bespreekt hoe het is gegaan. Ze kan weer genieten van de momenten samen met haar kinderen.

Jan staat niet meer alleen bij de opvoeding van 3 kinderen en een vrouw met hersenletsel.

Zijn vrouw is vergeetachtig en kan niet goed tegen de geluiden van de kinderen. De begeleider draait een periode mee in het gezin tijdens etenstijd en bedtijd. Ze bespreken wat Jan zou helpen in bepaalde opvoedingssituaties. Hij krijgt uitleg over wat hij van iemand met hersenletsel; zijn vrouw kan verwachten. Zijn vrouw leert om binnen de mogelijkheden die ze heeft betrokken te zijn bij de opvoeding.

Wil je weten of wij je kunnen helpen?

Mail ons met het formulier, dan nemen wij contact met je op.

 

Contactformulier

bottom of page