top of page

Wonen

Onze diensten

Onze hulp bestaat uit praktische ondersteuning bij bijvoorbeeld structuur, planning maken & begeleiding bij wonen.

Bij Ans is het rustiger in haar hoofd, het huis is schoner en voortaan pakt ze nog maar een paar creatieve projecten aan.

 

Ans is gepensioneerd en heeft alle tijd van de wereld. Toch is het is moeilijk om huishoudelijke taken af te maken naast de vele creatieve bezigheden. Door haar ADHD is zij chaotisch en schiet ze snel in paniek. Door wekelijks met haar begeleider een schema te maken van alle taken, krijgt ze meer structuur.

Wilma is een vrouw van 64 jaar. 

Zij heeft na het overlijden van haar man drie jaar geleden, zichzelf een beetje verwaarloosd.

Ze vereenzaamde en is spullen gaan verzamelen. Ze heeft geen overzicht meer. want haar hele huis staat vol.

Wekelijks komt haar vaste begeleidster langs. Samen met haar leert Wilma bij het keuzes maken over wat weg kan en wat anders opgeruimd kan worden in huis.

Na aan aantal weken krijgt zij al meer grip op haar spullen en ontstaat er rust in haar hoofd.

Iris kan met begeleiding over een maand op kamers wonen.

 

Haar ouders die allebei een licht verstandelijke beperking hebben, kunnen haar niet helpen met de voorbereidingen. Ze worden zelf intensief begeleid. Omdat Iris ook een verstandelijke beperking heeft, krijgt ze een begeleidster die haar leert op welke manier zij zich kan voorbereiden op zelfstandig wonen. Er worden plannen gemaakt om zaken goed te regelen en er worden spullen gekocht. Ook worden vaardigheden aangeleerd die nodig zijn bij het zelfstandig wonen.

Wil je weten of wij je kunnen helpen?

Mail ons met het formulier, dan nemen wij contact met je op.

 

Contactformulier

bottom of page